SISÄLTÖ MIIKKAN BLOGI

KASVATA DIGITAALISTA LIIKETOIMINTAASI VINKKIEMME AVULLA.

Miikka portrait

5 syytä, miksi Sisältö Miikka on olemassa

Ajatus siitä, että ryhtyisin yrittäjäksi ehti pyöriä mielessäni parikymppisestä asti. Pakoilin kuitenkin pitkään sitä, miten paljon oman firman perustaminen vaatii rohkeutta ja päättäväisyyttä. Vaikka täysi vapaus ja vastuu siitä, mitä teen ja miten teen, tuntui nuoresta asti houkuttelevalta, pelotti se myös samalla aika paljon.

Mitä jos hommat ei menekkään niin, kuin olin ajatellut? Mitä jos en täytäkään muiden odotuksia? Entä sitten omia odotuksiani? Olisko elämä kuitenkin helpompaa palkkatyöläisenä siitä huolimatta, etten koe siitä kaipaamaani merkityksellisyyden tunnetta.

Epäonnistumisen pelko on usein lamauttavankin voimakas. Itsellä havahtuminen siihen, että on aika startata oma bisnes vaati aika dramaattisia epäonnistumisia työelämässä. Tajusin, että voisin ihan hyvin kokea nämä epäonnistumiset samalla, kun teen jotain mikä tekee mut onnelliseksi.

Oon nuoresta asti ollut innokas auttamaan muita. Monesti työtehtävissä harmitti se, etten saa ylittää tiettyjä ”rajoja” asemani vuoksi, vaikka olisin halunnut auttaa asiakasta vielä enemmän. Nuorempana tuntui, ettei tähän oikeastaan ole vaihtoehtoja. Niin moni vanhempi ihminen oli sanonut, että ”töitä on tehtävä”.

Nuorena sain yhden työnantajani toimitusjohtajalta kipinän hakea kauppakorkeakouluun ja lukea ekonomiksi. Tarkoituksena oli lukea itseni rahoitusalan ammattilaiseksi ja työllistyä pankkialalle hyviin tehtäviin. Ekonomin paperit tai vakaa työ eivät kuitenkaan olleet mulle se tie onneen.

Opiskeluiden aikana se ei tuntunut oikeastaan missään vaiheessa oikealta tai antanut mulle minkäänlaista täyttymyksen fiilistä. En ylipäätään edes nauti numeroiden pyörittelystä millään tasolla.

Päätin kuitenkin, että noh.. Opiskelen maisterin paperit loppuun ja eiköhän se sitten työelämässä helpota. Toisin kuitenkin kävi. Kokeilin monenlaisia työtehtäviä, suurimmaksi osaksi lopputulema oli vain sen toteaminen, ettei uutuuden viehtys missään työtehtävässä kanna paria kuukautta pidemmälle. Eikä se myöskään johda kovinkaan hyviin lopputuloksiin, koska motivaatio työhön ei tule sisältä.

Tie Sisältö Miikkan syntyyn ei siis ollut mikään tuhkimotarina, vaan enemminkin epätoivon kautta syväluotaus siihen, mitä oikeasti haluan tehdä ja mikä tekee minut onnelliseksi. Mulle se suurin juttu oli täysi kontrolli omasta elämästä ja halu auttaa omalla tavallani ihmisiä. Voin myös kertoa, että jos olet yhtään samanlainen kuin minä, ei se palo ja halu olla vastuussa tule katoamaan ennen kuin oma firma on pystyssä ja teet oikeasti sitä mitä itse haluat tehdä.

Varmaan odottelet jo, että koska menen niihin lupaamiini viiteen syyhyn siitä, miksi yritykseni on olemassa. Täältä pesee:

1. Halu testata omia rajoja, ja kuinka paljon pystyn saamaan aikaan

Työelämä tarjoaa paljon hienoja mahdollisuuksia ja turvaa, joka on hyvä asia. On kuitenkin totta, että kaikki ihmiset ovat erilaisia ja osalle sen tarjoamat mahdollisuudet eivät riitä eivätkä ne myöskään tuo täyttymyksen fiilistä siitä, että luot jotain täysin omaa ja uutta. Olen itse aina ollut haihattelija ja ajatellut isoja asioita. Koen myös suunnatonta tyydytystä siitä, kun saan auttaa ihmisiä asioissa, joissa olen hyvä ja pystyn tarjoamaan heille lisäarvoa.

Sisältö Miikkan perustaminen on mahdollistanut minulle näiden asioiden toteuttamisen ilman minkäänlaisia rajoitteita. Uusien asioiden oppiminen tuntuu mielettömän motivoivalta, kun saan kääntää heti kaiken oppimani sekä oman bisneksen että asiakkaideni eduksi. Vieläpä ilman minkäänlaisia rajoitteita tai byrokraattisia esteitä. Tämän lisäksi tuntuu mahtavalta nähdä päivittäin, että miten paljon on mahdollista saada aikaan kun tekee työtä intohimolla. Tulokset ovat ihan eri tasolla, kun palava halu mennä eteenpäin ja motivaatio asiakkaiden liiketoiminnan eteenpäin viemiseen tulee sisältä, eikä ulkoisista tekijöistä, kuten palkasta tai velvollisuuden tunteesta.

2. Vapaus valita kenen kanssa työskentelen

Yrittäjyys on tarjonnut myös mielettömän upean tilaisuuden tarjoamalla vapauden valita kenen kanssa työskentelen. Sen kummemmin tätä asiaa miettimättä tai prosessoimatta, olen huomannut että samanhenkiset ihmiset ovat kuin magneetteja toisillensa. Sen jälkeen, kun uskaltauduin ottamaan ensimmäiset askeleet kohti omaa yritystä, on se tuonut tullessaan todella kiinnostavia projekteja, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Lisäksi osan kanssa näistä ihmisistä olemme pystyttäneet uusia projekteja yhdessä.

Vaikka välillä mietin aikaisemmassa elämässäni, että miten niin kaltaiset vetää puoleensa toisia, olen todennut tämän olevan enemmän kuin totta. Like attracts like. Halusit niin tai et, näin se vain menee. Samalla tavoin kuin nämä samanhenkisten ihmisten yhdistyminen yhdeksi isommaksi kokonaisuudeksi, myös ihmiset joiden kanssa ollaan aivan eri aaltopituudella kaikkoavat vähän kuin itsestään. Ilman sen kummempia draamoja. Ehkä sitä myös tulee itse tarkemmaksi ajankäytöstään ja energiastaan.

 

3. Mahdollisuus tehdä töitä silloin, kun olen parhaimmillani – ei pelkestään silloin, kun mulla on työaika

Ymmärrän hyvin sen ettei yhteiskunta toimisi kovinkaan mallikkaasti, jos kaikki tekisivät töitä silloin kuin heistä silti tuntuisi. On kuitenkin hyvä ymmärtää, että näin ei tule koskaan tapahtumaan ja huonon omantunnon poteminen siitä, ettei sopeudu ”9-to-5” -elämään ei ole kenenkään muun vastuulla kuin jokaisen itsensä.

Mulla meni liian pitkään ymmärtää tämä. Se oli rehellisesti yksi suurimmista stressinaiheuttajista, mitä arjessani koin. Joinakin päivinä vain tuntui, ettei aamulla kannata herätä silloin, kun herätyskello soi ja joinakin päivinä tuntui, että myöhemmin päivällä olisi huomattavasti parempi fiilis tehdä töitä. Joskus myös yksi arkivapaa voisi pelastaa koko loppuviikon ja sen voisi taas hyvittää viikonloppuna.

Pointti on se, että haluan tehdä töitä silloin, kun olen itse parhaimmillani. En pelkästään sillon, kun mulla on työaika. Jollekin tämä saattaa kuulostaa laiskan miehen haihattelulta, mutta fakta on, että tehokkaat työtunnit ovat pelkästään lisääntyneet vapauden mukana. Lisäksi sekä mun oma bisnes, että mun asiakkaiden bisness hyötyy huomattavasti enemmän, kun työskentelen tällä tavoin.

Vaikean ylirasituksen läpikäyneenä voin sanoa, että on paljon helpompaa elää niin, että pystyy elämään 100% omien rajojen ehdoilla.

4. Mahdollisuus palvella asiakkaita kokonaisvaltaisemmin, ilman työnimikkeen tuomia rajoitteita

Kohtasin monesti työelämässä haastavia tilanteita tämän asian kanssa. Halusin tehdä asioita toisin. Halusin olla mukana yhdessä, jos toisessakin. Halusin palvella asiakkaita paremmin, enemmän, kattavammin ja yli työnimikkeeni rajojen. Tällainen  joustavuus ja työtehtävien vaihtelu on kuitenkin harvassa positioissa mahdollista. Esimerkiksi harva asiakaspalvelutehtävä mahdollistaa markkinointiin osallistumisen.

Nyt kun eletään Sisältö Miikkan aikaa, tätä rajoitetta ei ole. Suurin osa projekteistani on alkanut rehellisellä toteamuksella asiakkaalle, että en ole aiemmin tehnyt tällaista ja tämän vuoksi en tiedä siitä paljoakaan. Olen kuitenkin valmis opettelemaan ja tekemään kaikkeni, jotta olet tyytyväinen lopputulokseen. Tämän varmasti allekirjoittaa lähes jokainen asiakkaistani, joista moni on myös arvostanut tätä rohkeutta ja rehellisyyttä todella paljon.

Tämä on ollut itselle todella hieno vapaus ja lisännyt huomattavasti omistajuuden ja vastuun ottamista tekemästäni työstä. Lisäksi, ei ole mitään parempaa fiilistä kuin aistia asiakkaastasi miten paljon hän arvostaa sinun rohkeutta puhua rehellisesti ja paloa omaa työtäsi kohtaan. Samoin kuin aito halua auttaa ihmisiä tai mahdollisuus täyttää ja ylittää asiakkaan toiveet, tämä on toinen mikä tekee minut todella onnelliseksi.

5. Vapaus totetuttaa itseä sekä omaa intohimoa täysillä

Viides kohta todennäköisesti tuli jo esiin edellämainittujen kautta. Ainakin toivottavasti. Vapaus merkitsee eri ihmisille erilaisia asioita. Mulle vapaus merkitsee autonomiaa omasta elämästä ja täyden vastuun ottamista omasta onnellisuudesta. Tai ehkä ennemminkin vapaus on se mahdollistaja, joka tekee omien tavoitteiden saavuttamisesta ja onnellisuuden tavoittelusta ylipäätään mahdollista.

Täyden vastuun ottaminen näistä asioista ei tullut itsestään eikä vapauden löytäminen ollut helppoa. Eikä se ole helppoa vieläkään. Joka päivä teen todella paljon töitä sen eteen, että kehityn itse yrittäjänä, ihmisenä, itseni kuuntelijana ja asiakkaideni palvelijana. Nyt se kuitenkin tapahtuu omin ehdoin (ja tietenkin asiakkaiden ehdoin). Usein kuitenkin asiakkaat eivät tuo millään tasolla ehtojen tuntua työhöni. Se todennäköisesti johtuu siitä, että he jo lähtökohtaisesti luottavat minun tekemään työhöni ja osaamiseeni, koska ovat tulleet asiakkaikseni. Moni asiakkaista myös pysyy asiakkainani enemmän tai vähemmän, mikä on ollut hienoa huomata.

Tämä vapaus toteuttaa itseä on myös avannut ihan uudenlaisia ovia. Enää sisällä ei ole niin vahvaa pelkoa altistaa itseä epäonnistumisille ja kokeilla uusia asioita tai projekteja yrittäjänä. Vapaus on tuonut lähinnä uudenlaisia haasteita, kuten esimerkiksi sen miten aikani riittää kaikkeen mitä haluaisin tehdä. Tämä on mielestäni lähinnä positiivinen haaste, vaikka haaste onkin.

Loppukaneetti

En tiennyt paljoakaan yrittäjänä olemisen tuomasta epävarmuudesta tai stressaavuudesta perustaessani omaa ensimmäistä yritystäni. Yrittäminen on kovaa hommaa ja siihen voivat todennäköisesti yhtyä joka ikinen yrittäjänä toimiva tai toiminut henkilö. Se ei myöskään sovi kaikille ja sekin on täysin ok asia. Omalla kohdallani se on kuitenkin epävarmuudesta huolimatta mahdollistanut paljon asioita, joita en olisi pystynyt koskaan itselleni tai asiakkailleni tarjoamaan palkkatyöläisenä. Tästä syystä Sisältö Miikkan synty oli välttämättömyys.

Toivottavasti onnistuin tuomaan Sisältö Miikkan ja valitsemieni kumppaneiden arvoja esille paremmin tämän kirjoituksen kautta. Painiskelin pitkään siitä, miten henkilökohtaiselle tasolle yrityksen blogikirjoitukset kannattaa viedä. Onneksi on näitä inspiroivia ja samanhenkisiä ihmisiä ympärillä, jotka rohkaisevat tekemään juuri niin kuin itsestä tuntuu oikealta. Sitäpaitsi Sisältö Miikkan identiteetti oli varmasti jo ennen tämän lukemista selvillä.

Toivon sinulle parasta mahdollista päivää ja viikkoa!

Ensi kertaan,
Sisältö Miikka

Ps. Jos yrityksesi tarvitsee apua, tai tiedät jonkun joka tarvitsee apua kotisivujen päivittämisessä myyntikuntoon tai Google-näkyvyyden tehostamisessa, ota yhteyttä minuun info@sisaltomiikka.fi. Kuulen mielelläni avunhuutosi ja haluan auttaa sinua kohti parempia tuloksia. Teen tätä rakkaudesta lajiin ja voin taata, että tulet olemaan tyytyväinen lopputulokseen.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Laske nettisivujen hinta

Laskurimme avulla selvität nettisivujen hinnan kätevästi.
Aloita valitsemalla verkkosivujen tyyppi.

Pienyrittäjän nettisivut soveltuvat hyvin aloittavalle tai pienelle, mutta kasvuhakuiselle yritykselle.

Räätälöidyt nettisivut suunnitellaan huolellisesti yrityksen brändin sekä markkinointitarpeiden mukaisesti.

Pyydä tarjous meiltä!

palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Kiinnostaisiko tietää, paljonko nettisivut maksavat?

Laskurimme avulla selvität nettisivujen hinnan kätevästi. Kokeile nyt!