SISÄLTÖ MIIKKAN BLOGI

Vinkit markkinointiin ja liiketoiminnan kehittämiseen!

Wordpress kotisivut verkkosivut nettisivut

WordPress kotisivut: näin hankit parhaat WordPress verkkosivut

Tässä artikkelissa saat ohjeita nettisivujen toteuttamiseen WordPressillä, olitpa sitten päivittämässä vanhoja sivujasi tai hankkimassa aivan uudet sivut. WordPressillä tehdyt tyylikkään kotisivut yritykselle ovat kevyet ja latautuvat nopeasti, niitä on helppo muokata itse ja ne ovat jo lähtökohtaisesti responsiiviset ja mobiiliystävälliset. Sen lisäksi ne toimivat hyvänä lähtökohtana Google näkyvyyden hankkimisessa. Jos mietit mitä kotisivut maksavat, niin lue siitä lisää artikkelista nettisivut hinta!

Mikä on WordPress?

WordPress on ilmainen, avoimen lähdekoodin ohjelmisto, joka tarjoaa käyttäjille runsaasti erilaisia ulkoasuteemoja ja lisäosia joiden avulla voi luoda upeita ja toimivia verkkosivustoja yrityksen käyttöön tai vaikkapa henkilökohtaiseksi blogiksi.

WordPress kotisivujen luominen on helppoa niin aloittelijalle kuin kokeneelle koodamista osaavalle ammattilaiselle. Käyttäjäystävällisten toimintojen ja laajan ominaisuusvalikoiman ansiosta WordPress on täydellinen valinta kaikille, jotka haluavat rakentaa yritykselle, yhdistykselle tai seuralle verkkosivuston tai verkkokaupan.

Mitä eroa on WordPress.com ja WordPress.org julkaisujärjestelmillä?

Aloittelevaa WordPressin käyttäjää usein hämmentää nämä kaksi lähes indenttisen kuuloista julkaisujärjestelmää ja mitä eroa niillä on. Ne perustuvat samaan koodiin, mutta niillä on yksi merkittävä ero. WordPress.org sivustolta ilmaiseksi saatava asennusohjelma asennetaan omaan webhotelliin, kun taas wordpress.com on Wixin kaltainen kotisivukone, joka sisältää webhotellin.

Mitä eroa on WordPress.com ja WordPress.org julkaisujärjestelmillä?
WordPress.org on yritysten valinta

Tässä artikkelissa käsitellään nimenomaan omaan webhotelliin asennettavaa WordPress kotisivua, joka on se ns. oikea WordPress. Toki wordpress.com blogialustallakin on käyttäjänsä, mutta se ei sovi yrityksen käyttöön sen rajoitettujen ominaisuuksien vuoksi. Sen lisäksi sellaiset lisäosat, joita voi normaalisti käyttää ilmaiseksi itse hostattavassa Worpressissä maksaa erikseen WordPress.com alustalla, joka useimmiten tuleekin kalliimmaksi.

Miksi WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä (CMS) ?

WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä, jonka avulla myös muut kuin koodaajat voivat luoda ja ylläpitää verkkosivustoja.

Vaikka WordPress on saanut hyviä kilpailijoita, kuten Wix, Weebly tai Squarespace niin silti WordPress kasvattaa vuosi vuodelta markkinaosuuttaan. Laajan tyytyväisen asiakaskunnan ansiosta WordPress kehittäjät tuottavat kasvavalla tahdilla uusia innovatiisivia lisäosia ja teemoja käyttäjille. Kotisivujen teko WordPressillä on turvallinen panostus tulevaisuuteen.

Wordpress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä
WordPressillä saa tehty parhaat kotisivut

Alla olevaan listaan keräsimme WordPress kotisivujen hyviä puolia:

  • WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä (CMS): Yli 40% maailman kaikista nettisivuista on rakennettu WordPressillä.
  • Kotisivujen tekeminen on nopeaa: – Pienen opiskelun jälkeen melkein kuka tahansa voi laittaa WP nettisivut pystyyn alle tunnissa ja luoda sillä näyttävää sisältöä.
  • Täydellinen muokattavuus: Saat juuri sen näköiset sivut kuin haluat. Kokeneet koodarit pystyvät tekemään pikselitarkan WordPress sivuston ja aloittelijatkin pystyvät sivupohjien avulla saamaan aikaiseksi hyvän perussivuston.
  • Monipuoliset käyttötavat: Wordpressillä voit tehdä niin yrityksen nettisivut, Woocommerce verkkokaupan, henkilökohtaisen blogin, seuran tai yhdistyksen WordPress-verkkosivut.
  • Suorituskyky: WordPress kotisivut latautuvat lähtökohtaisesti nopeasti ja ne saadaan vastaamaan Google pagespeedin nopeusvaatimuksia
  • Tietoturva: Wordpressillä voi rakentaa tietoturvalliset nettisivut. Muista huolehtia teemojen, lisäosien ja peruskoodin päivittämisestä sekä laadukkaasta kotimaisesta tietoturvallisesta webhotellista.
  • Kustannustehokas: Yrityksen kotisivujen tekeminen WordPressillä on kustannustehokasta, sillä kooodarinkaan ei tarvitse ohjelmoida kaikkea alusta asti, vaan toteutuksessa voidaan hyödyntää teemoja ja sivunrakentajia.
  • Päivitettävyys: Wordpress nettisivujen päivitettävyys on huippuluokkaa. Voit itse päivittää sisältöä ja voit luoda lisäosien kanssa uusia toimintoja verkkosivustolle.
  • Responsiivisuus ja mobiiliystävällisyys: Modernit WordPress teemat ovat jo itsessään responsiivisia ja mukautuvat kaikkiin näyttökokoihin, joten sivut ovat jo heti perusasennuksen jälkeen mobiiliystävälliset.

Nettisivujen teko WordPressillä – rakenna unelmiesi WordPress kotisivut askel askeleelta

WordPress on erittäin käyttäjäystävällinen sisällönhallintajärjestelmä (CMS), joka tekee verkkosivuston rakentamisesta ja päivittämisestä kokemattomallekkin kotisivun tekijälle helposti mahdollista.

WordPress sivujen tekeminen alkaa yleensä aina verkkotunnuksen ja webhotellin hankkimisella.

Verkkotunnus eli domain

Verkkotunnus on yrityksesi nimi internetissä ja sen valintaan kannattaa panostaa. Sen tulisi kuvastaa yrityksesi tai verkkosivustosi tarkoitusta ja olla helposti muistettava. Tee enen valintaa tutkimustyötä ja etsi samankaltaisia verkkotunnuksia, jottei tuleva domainisi ole sekoitettavissa johonkin toiseen.

Verkkotunnus wordpress nettisivut

Verkkotunnukseksi kannattaa valita joko yrityksen (yrityksennimi.fi), brändin nimi (brandi.fi) tai nimi joka sisältää palvelusi tärkeimmän hakusanan (palvelunnimi.fi).

Jos palvelet asiakkaita Suomessa, niin valitse verkkotunnuksen päätteeksi .fi ja jos teet kansainvälistä liiketoimintaa niin valitse päätteeksi .com. Verkkotunnukset hankintaan yleensä webhotellin hankkimisen yhteydessä.

Käy etsimässä ja testailemassa vapaita .fi-päätteisiä verkkotunnuksia Traficomin verkkotunnushausta ja kansainvälisiä domaineja harkitsemasi webhotelli-yrityksen verkkosivustolta.

Mikä on webhotelli eli hosting ?

Webhotellilla (web hosting) tarkoitetaan palvelintilaa netissä, jonne WordPress kotisivut fyysisesti asennetaan. Web hosting sisältää myös palvelimen hallinnointiin ja ylläpitoon liittyvät palvelut, kuten tietoturvapäivitykset, varmuuskopiot ja muun palvelimen ylläpidon. Webhotelli-palvelu yhdistää automaattisesti ostamasi domainin ja palvelimelle asennetut WordPress kotisivut toisiinsa yksinkertaisen WP-asennusohjelman kanssa.

Webhotellin ja domainin varaaminen

Valittuasi kotisivulle sopivan verkkotunnuksen, on aika mennä varaamaan verkkotunnus ja webhotelli. Ne varataan yleensä samalta palveluntarjoajalta, sillä webhotellin hankkimisen yhteydessä saat usein kaupanpäälliseksi verkkotunnuksen ilmaiseksi ensimmäiseksi vuodeksi.

Webhotelli wordpress kotisivun asennukseen

Varmista että domainia hankkiessasi saat myös ilmaisen SSL-sertifikaatin. Se on erittäin tärkeä hakukonenäkyvyyden ja WordPress sivuston luotettavuuden kannalta.

Tutustu seuraaviin tekijöihin valitettassasi webhotellia:

  • Palvelimien fyysinen sijainti Suomessa
  • Webhotellin palvelupaketin latausnopeus ja kaistaleveys
  • Palveluntarjoajan asiakaspalvelu – onko suomenkielinen Chat ja nopea sähköpostituki?
  • Palveluntarjoajan tekniset tukipalvelut
  • WordPressin asennusohjelma (esim. Installatron)
  • Automaattiset päivitykset Worpdressin ytimeen, lisäosille ja teemalle
  • Ilmainen SSL-sertifikaatti domainille
  • Luotettavuus ja tietoturva

WordPress asennus

Kun olet ostanut sekä verkkotunnuksen että web-hostingin, on WordPressin asennuksen aika. Useimmat hosting-yritykset tekevät tästä prosessista suhteellisen yksinkertaisen tarjoamalla yhden klikkauksen WordPress-asennuksen hallintapaneeliensa kautta.

Asennusohjelma antaa sinulle ohjeet askel askeelta ja saat asennettua WP:n perusasennuksen vaivattomasti. Seuraa vain tarkasti ohjelman antamia ohjeita.

Worpdpressin teeman valinta

WordPressin perusasennus sisältää aina oletusteeman (Twenty Twenty-two 2022). Se toimii perusblogin tekemisessä, mutta jos haluat tehdä vähänkään jotain visuaalisempaa, niin kannattaa etsiä heti ensimmäiseksi omaan käyttöösi sopiva ulkoasuteema. Modernit teemat voidaan karkeati jaotella kahteen eri kategoriaan.

  • Valmiit WordPress teemat (Free- ja premium)
  • Moderni WP-teema + sivunrakentaja yhdistelmä   

Tutustutaan ensin valmiisiin teemoihin.

01.Valmiin WordPress-teeman valitseminen (Free/Premium)

Valmis WordPress-teema (theme) tarkoittaa valmiiksi muotoiltua verkkosivuston mallia , jonka pohjalta sivustosi rakennetaan. Teemaa vaihtamalla voit muuttaa verkkosivustosi ulkoasua. Teeman sisältämien valmiiksi muotoiltujen sivujen ansiosta saat rakennettua kokonaisen verkkosivun ilman että sinun täytyy yhtään koodata.

Teema sisältää sivuston valmiin layoutin sekä ylä- ja alapalkin sekä kiinteästi koodatut sivupohjat etusviulle, palvelusivulle, tuotesivulle, meistä-sivulle ja yhteydenotto-sivulle sekä tietysti blogi-artikkeleille blogikategoriat ja blogisivut. Valmiin teeman idea onkin että voit vaihtaa täyttövalmiiseen pohjaan omat teksti- ja kuvasisällöt. Näitä teemoja voi ostaa esimerkiksi Elegantthemes.com sivustolta ja niiden hinta vaihtelee 10-100€ välillä.

Vaikka valmisteemat ovat jossain tapauksessa hyvä vaihtoehto, niin ne eivät kuitenkaan sovi täysin kustomoidun WordPress sivuston tekemiseen ilman koodaustaitoja. Tätä varten suosiota ovat viime vuosina saaneet kevyet WP-teemat yhdistettynä sivunrakentajaan. Niistä seuraavaksi lisää.

02.Modernin WordPress teeman ja sivunrakentajan yhdistelmä

WordPress sivustojen rakentamiseen on haluttu kehittää entistä käyttäjäystävällisiä, kevyitä no-code teemoja, joilla kokematonkin kotisivujentekijä voi luoda kauniita ja nopeasti latautuvia verkkosivuja ilman WordPress valmisteeman asettamia muotoilurajoituksia. Näitä teemoja ovat esimerkiksi Divi, Generatepress, Astra ja Kadence WP.

Näitä teemoja voi vaivattomasti muotoilla johtavilla sivunrakentajilla (web site builder) kuten Elementor, Gutenberg, Beaver Builder sekä monta muuta.

Ideana on, että WordPress sivuston rakentamisen pohjana käytetään hyvin nopeaa ja kevyttä perusteemaa, johon sitten sivunrakentajan sisältämillä työkaluilla rakennetaan teeman ominaisuudet, kuten alasivujen layoutit ja asettelut, yläpalkki (header), alapankki (footer) ja blogisivujen asettelu.

Starter templates

Tyhjästä sivustoa ei kuitenkaan tarvitse aloittaa, vaan kaikki sivustonrakentajat tarjoavat mahdollisuuden aloittaa sivujen teon starter templaten kanssa, joka toimii samalla tavalla kuin valmis WordPress-teema sillä erotuksella että teeman elementtien onnistuu vaivattomasti sivurakentajan kanssa. Eli et jää kiinni teeman muotoiluun vaan voit muokata sitä projektin edetessä.

Useimmat sivunrakentajat tarjoavat heti ohjelman sisällä kymmeniä eri aloitusvaihtoehtoa, joista voit valita käyttötarkoitukseesi sopivan, teet sitten verkkosivua, blogia tai verkkokauppaa. Tutustu rauhassa eri vaihtoehtoihin. Aloitusvaihtoehton voi muuttaa napin painalluksella, jos et ollutkaan tyytyväinen ensimmäiseen ulkoasuun.

Enää et ole kiinni kankeassa valmisteemassa, vaan teemaa voi säätää sivuston julkaisunkin jälkeen

Miikka Linna

Jos tilaat verkkosivut esimerkiksi meiltä, niin hyödyntämällä näitä teemoja voimme vähentää itse koodaamiseen kuluvaa aikaa ja voimme keskittyä tärkeimpään eli uuden nettisivuston tekemiseen mahdollisimman houkuttelevaksi ja myyväksi.

Suosittuja WordPress teema ja sivunrakentaja komboja ovat:

  • DIVI + Visual Page Builder
  • GENERATEPRESS + Gutenberg/Elementor/Beaver Builder
  • ASTRA + Gutenberg/Elementor/Beaver Builder
  • KADENCE WP + Gutenberg (+ omat Kadence Blocks)
  • HELLO + Elementor

Teeman asentaminen

WordPress-teeman asentaminen on yksinkertainen prosessi. Muista kuitenkin varmistaa että verkkosivustollesi on asennettu uusin WordPress-versio. 

Wordpress teema asennus

Jos etsit ilmaisia teemoja, niin ne löytyvät suoraan WordPressin omasta ulkoasu > teeman asennus valikosta. Usein kuitenkin voit aloittaa teeman käytön ilmaisella versiolla, ja jos teema tunutuu hyvältä, niin voit päivittää sen maksulliseksi PRO-versioksi (Premium)

Teeman asennus toimii suunnilleen samalla tavalla sekä valmisteemoilla että moderneilla teemoilla.

Lisäosien asentaminen

WordPressin lisäosien avulla voit kehittää sivustosi ulkonäköä ja toimintoja eteenpäin. Laaja kehittäjäyhteisö tekee koko ajan uusia WordPress plugineja, joiden avulla voi tehdä muutoksia sivustoon ilman syvällisiä koodaus- tai ohjelmointitaitoja.

Wordpress lisäosa asennus

Jokaisesta lisäosasta on yleensä tarjolla rajoitettu ilmainen versio, jonka voi sitten tarpeen kasvaessa päivittää maksulliseen PRO-versioon. Tämä kätevä ominaisuus on tehnyt WP:stä maailman suosituimman alustan verkkosivustojen rakentamiseen ja sisällön hallintaan. Uusien lisäosien asentaminen onnistuu muutamalla klikkauksella suoraan WordPressin hallintapaneelista.

Ennen uuden verkkosivuston käynnistämistä on tärkeää asentaa kaikki liitännäiset, jotka auttavat parantamaan sivujen toiminnallisuutta tai lisäämään lisäominaisuuksia, kuten yhteydenottolomakkeen, hakukoneoptimoinnin työkalun Yoastin tai kävijätietoja keräävän Google Analyticsin . Kun kaikki tarvittavat lisäosat on asennettu, jäljellä on enää sisällön luominen!

Sisällöntuotanto

Sisällöntuontanto on tehty WordPressissä helpoksi. Voit lisätä uusia artikkeleita blogiin tai luoda sivuja sivustosi eri osioita varten. Sivunrakentajien avulla headeria, footeria, sivuja ja blogin asetteluja voi muokata visuaalisesti, ilman riviäkään koodaamista. Eli WordPress verkkosivuston rakentamisen jälkeen sitä on helppo päivittää ja muokata yrityksen tarpeiden mukaisesti. Youtubesta löytyy paljon laadukkaita opasvideoita.

Woocommerce – WordPress verkkokauppa

Ilmainen Woocommerce lisäosa tarjoaa tehokkaan ja helpon tavan luoda ammattimaisen näköinen verkkokauppa valmiiseen WordPress sivuun muutamalla klikkauksella. 

Kaikissa aikaisemmin mainituissa moderneissa WordPress-teemoissa on mahdollisuus luoda verkkokauppa. Niiden intuitiivisten käyttöliittymän ansiosta sinulla on nopeasti täysin varusteltu kauppa, jossa on ostoskori- ja kassatoiminnot.

Woocommerce lisäosan avulla voit lisätä tuotteita helposti, muokata myymälän ulkoasua ja seurata myyntiä. Lue lisää Woocommerce -verkkokaupan perustamista.

WordPress kotisivujen ylläpito ja päivittäminen

WordPress on koko ajan kehittyvä verkkosivualusta ja siihen tulee tasaisin väliajoin sekä tietoturva- että ominaisuuspäivityksiä. Osa pienemmistä ohjelmisto- ja lisäosapäivityksistä hoituu automaattisesti webhotellin ohjelmiston kautta. Sen sijaan isommat versiopäivitykset kannattaa käydä tarkasti läpi ja varmistaa että lisäosat ovat yhteensopivia uuden päivityksen kanssa. 

Ohjelmien teknisen päivityksen lisäksi sivuston sisältöä kannattaa aika ajoin päivittää. Sisällön päivittäminen koskee tietysti ajankohtaisia tietoja, joita on päivitettävä säännöllisesti, esimerkiksi uutisartikkelit tai tuote- tai palveluvalikoiman muutokset sekä tietysti henkilöstön muutokset. Sen lisäksi verkkosivustolle kannattaa tuottaa tasaisesti uusia blogiartikkeleita Googlen hakukonenäkyvyyden parantamiseksi.

Huolellisesti suunniteltua ja rakennettua WordPress-sivustoa on kenen tahansa helppo oppia käyttämään, myös ilman aiempaa kokemusta verkkosivuista. WordPressin hallintapaneeli on saanut kiitosta käyttäjiltä helppoutensa ja intuitiivisuutensa takia. Tarjoamme mielellämme myös sivuston käyttökoulutusta, jonka jälkeen asiakkaat voivat halutessaan päivittää WordPress-kotisivujensa sisältöä myös itse.

WordPress kotisivut yritykselle?

Jos tarvitset kotisivut yritykselle, niin WordPress on erittäin hyvä julkaisualusta vuonna 2023 ja tulevian vuosina. Sen skaalautuvuus ja käyttökokemus on omaa luokkaansa. Sekä pienet yritykset, että isot kansallist ja kansainväliset yritykset suosivat WordPressiä muiden alustojen sijasta sen käytettävyyden, laajennettavuuden, monipuolisuuden ja nopean latautumisnopeuden takia.

On tärkeää että yrityksen kotisivut voidaan rakentaa yksilöllisesti yrityksen tarpeet huomioiden. Sillä kotisivut ovat yrityksesi koti internetissä ja niiden pitää vastata liiketoiminnan ja brändin tarpeisiin. Niiden pitää vastata yrityksesi arvolupausta ja tuoda uusia asiakkaita ja generoida liidejä. Ilman uutta myyntiä sivusto ei täytä tehtäviään.

Nettisivujen suunnittelu

Vaikka WordPress tarjoaakin monia valmiita teemoja joiden kanssa on helppo aloittaa kotisivujen rakentaminen, niin se ei poista sitä faktaa että nettisivujen suunnitelu tulee aina alkaa asiakkaan käyttökokemuksesta.

Hyvännäköinen ja toimiva verkkosivusto ei tarkoita ainoastaan sen visuaalista ilmettä, vaan se tarkoittaa myös kuinka helppoa käyttäjän on navigoida sivustolla ja löytää häntä kiinnostavat asiat.

Varmistaaksesi että asiakkaasi viihtyy kotisivullasi sinun on mietittävä verkkosivuston yleistä ulkoasua ja käytettävyyttä. Hyvin suunnitellulla WordPress-sivustolla pitäisi olla selkeä navigointirakenne, hyvä sivuhierarkia, optimoidut kuvat ja tekstin muotoilu sekä hyvä mobiilikäytettävyys. 

Myös hyvä hakukonelöydettävyys on osa onnistunutta asiakaskokemusta.

Responsiiviset WordPress kotisivut

Verkkosivuston responsiivisuus tarkoittaa että verkkosivusto näyttää hyvältä kaikilla laitteilla: matkapuhelimilla, tableteilla, kannettavilla tietokoneilla ja pöytätietokoneilla. Responsiivisia kotisivuja kutsutaan toisella nimellä mobiiliystävällisiksi kotisivuiksi.

Modernit WordPress-teemat on suunniteltu oletusarvoisesti responsiivisiksi. Se tarkoittaa, että minkä tahansa teeman + sivunrakentaja yhdistelmän valitsetkin, se näyttää heti valmiiksi melko hyvältä millä tahansa laitteella näytön resoluutiosta tai koosta riippumatta. Kaikissa sivurakentajissa on erikseen säädöt pöytäkoneelle, tabletille ja puhelimelle, joten hienosäätökin onnistuu.

Nettisivujen teko itse vs teettäminen ammattilaisella?

WordPress-verkkosivut on kohtuullisen helppo itse tehdä, jos sinulla on hieman aikaisempaa kokemusta selainpohjaisista ohjelmista ja perusymmärrys siitä miten internet-teknologiat toimivat. Se kuitenkin vaatii aikaa ja omistautumista.

Jos taas haluat luoda yrityksellesi ammattimaisesti toimivan verkkosivuston, niin kannattaa harkita websuunnittelijan kanssa keskustelua, se on erittäin hyödyllistä. Asiantuntijaneuvojen saaminen koko prosessista aina verkkosivuston rakenteen ja sisällön miettimisestä aina tekniseen toteutukseen voi antaa sinulle arvokasta tietoa, jota et muuten saisi. Muun muassa suurin osa verkkosivujen ostajista ei tiedä että hakukoneoptimointi alkaa jo sivuston rakenteen suunnittelusta ja huonolla rakenteella voidaan pilata iso osa orgaanisesta liikenteestä.

Kokenut verkkosivujen tekijä auttaa sinut rakentamaan sivustosi ennätysajassa. Verkkosivu on paljon muutakin kuin visualisesti hienot sivut, niiden sisältö pitää myös rakentaa hakukoneoptimointia ja konversio-optimointia varten. Niihin voi olla hyvä saada apua ammattilaiselta.

Etsitko kotisivujen tekijää?

Jos tarvitset tällä hetkellä apua WordPress verkkosivuston päivittämisessä ja etsit kotisivujen tekijää uuden verkkosivuston tekemiseen, niin älä epäröi ottaa yhteyttä tänne Sisältö Miikkaan. Olemme kokeneena WordPress-asiantuntijoina toteuttaneet satoja verkkosivusto– ja verkkokauppaprojekteja. Voimme auttaa sinua luomaan verkkosivuston, joka vastaa täydellisesti tarpeitasi ja näyttää hyvältä. Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja!

Kysymyksiä ja vastauksia WordPress nettisivuista

WordPress kotisivut hinta: mitä maksaa?

WordPress kotisivut voi tehdä itse lähes ilmaiseksi, sillä WordPress perustuu avoimeen lähdekoodin jota kaikki voivat käyttää maksuttomasti. Sen lisäksi WordPress.org sivustolta löytyy ilmaisia teemoja ja lisäosia sivuston rakentamiseen. WordPress sivustoa ei saa kylläkään perustettua aivan ilmaiseksi, vaan vuosittaiseen ylläpitoon kuluu hieman rahaa. Verkkotunnuksen vuosimaksu vaihtelee 5-20 euron välillä ja kuukausittaiset webhotellikulut vaihtelevat myöskin 5-20 euron välillä. Minimissään itse hallinnoitua WordPress-sivustoa voi pyörittää noin 50 € vuosikuluilla.

WordPress kokemuksia – onko WP helppokäyttöinen ja aloittelijaystävällinen?

WordPressin sisällönhallintajärjestelmää (CMS) pidetään aloittelijan kannalta helppokäyttöisenä. Se sisältää paljon ominaisuuksia, mutta silti se on osattu pitää käyttäjäystävällisenä. Sen lisäksi erilaiset teemat ja lisäosat helpottavat visuaalisesti upean verkkosivuston luomista, joka voidaan räätälöidä millintarkasti juuri sinun tarpeisiisi. Lisäksi WordPress tarjoaa myös erinomaisen käytettävyyden mobiililaitteilla ja latautuu nopeasti, joten asiakkaillasi ei ole mitään ongelmia käyttää sitä laitteillaan. Sen lisäksi laaja WordPress-yhteisö tarjoaa tukea, joten löydät helposti Googlesta vastauksen kysymyksiisi. Youtube on myös täynnä pitkiä opasvideoita, joiden avulla opit askel askeleelta muokkaamaan eri ominaisuuksia toiveidesi mukaisesti.

Mikä on Gutenberg editori?

WordPressin Gutenberg-editori on sisäänrakennettu moderni lohkoeditori, joka korvaa vanhan Classic-editorin. Aikaisemmin sivuja piti koodata perinteisellä WYSIWYG-editorilla, jossa piti osata jonkin verran HTML-koodia. Uuden Gutenberg-editorin avulla saat käyttöösi valmiita esimuotoiltuja lohkoja ja sektioita, joiden avulla pystyt luomaan visuaalisesti näyttäviä sivustoja samalla tavalla kuin esimerkiksi Elementorilla ja Beaver Builderilla. Sen avulla voit suunnitella myös sivustollesi valmiita sivupohjia, joita voit käyttää eri sivujen pohjasuunnitelmina.

Miten kirjaudutaan WordPress kotisivulle?

WordPress sivustolle kirjaudutaan kirjoittamalla selaimeen ensin oma domainin nimi ja /wp-admin. Tämän jälkeen avautuu ikkuna johon sinulla on mahdollisuus täyttää käyttäjänimi ja salasana.

Laske nettisivujen hinta

Laskurimme avulla selvität nettisivujen hinnan kätevästi.
Aloita valitsemalla verkkosivujen tyyppi.

Pienyrittäjän nettisivut soveltuvat hyvin aloittavalle tai pienelle, mutta kasvuhakuiselle yritykselle.

Räätälöidyt nettisivut suunnitellaan huolellisesti yrityksen brändin sekä markkinointitarpeiden mukaisesti.

Kerro meille tarpeestasi!

Palaamme sinulle pikimmiten.

Soita

WhatsApp

Sähköposti

Lähetä viesti

Ota yhteyttä

Soita

WhatsApp

Sähköposti

Lähetä viesti

Kiinnostaisiko tietää, paljonko nettisivut maksavat?

Laskurimme avulla selvität nettisivujen hinnan kätevästi. Kokeile nyt!