SISÄLTÖ MIIKKAN BLOGI

Vinkit markkinointiin ja liiketoiminnan kehittämiseen!

kotisivujen tekeminen ja kotisivujen teko

Kotisivujen tekeminen itse vs. Kotisivujen ostaminen

“Wau! Sait omat verkkosivut pystyyn muutamassa tunnissa ja vielä ilmaiseksi. Nyt vain odottelemaan yhteydenottoja lomakkeen kautta ja puhelinkin alkaa varmasti pirisemään ihan tuota pikaa.”

Edellä mainittu skenaario on liiankin monen aloittelevan yrittäjän harhaluulo hänen miettisessään mistä nettisivut yritykselle!

Lue alta, millaiselle yritykselle nettisivujen tekeminen tai verkkokaupan perustaminen kannattaa itse ja kenen ne kannattaa ostaa ammattilaiselta. 

Etsit sitten Googlesta nettisivujen, verkkosivujen tai kotisivujen tekeminen hakusanalla, ne kaikki tarkoittavat yhtä ja samaa, ja tässä artikkelissa pureudumme aiheeseen kattavasti. 

“Wau! Sait omat verkkosivut pystyyn muutamassa tunnissa ja vielä ilmaiseksi. Nyt vain odottelemaan yhteydenottoja lomakkeen kautta ja puhelinkin alkaa varmasti pirisemään ihan tuota pikaa.”

Edellä mainittu skenaario on liiankin monen aloittelevan yrittäjän harhaluulo hänen miettisessään mistä nettisivut yritykselle!

Lue alta, millaiselle yritykselle nettisivujen tekeminen tai verkkokaupan perustaminen kannattaa itse ja kenen ne kannattaa ostaa ammattilaiselta. 

Etsit sitten Googlesta nettisivujen, verkkosivujen tai kotisivujen tekeminen hakusanalla, ne kaikki tarkoittavat yhtä ja samaa, ja tässä artikkelissa pureudumme aiheeseen kattavasti.

Verkkosivujen ostaminen voi tulla edullisemmaksi

Tähän väittämään on on muutama tärkeä peruste, jotka pohjautuvat sekä asiakkaidemme kokemukseen, että myös vuosien varrella karttuneeseen ammattitaitoomme.

Ensinnäkin, verkkosivujen rakentaminen vie aikaa ja kaikki se aika on pois muusta ydinliiketoimintasi pyörittämisestä: Myynnistä, operatiivisesta tekemisestä, asiakaspalvelusta, liiketoiminnan kehittämisestä tai kaluston huoltamisesta. Jos sinulle menisi vaikka muutaman viikon tai jopa kuukauden työaika sivujen rakentamiseen – kuinka paljon ehtisit tässä ajassa hankkia uusia tai palvella olemassa olevia asiakkaita? Yllättäen kulu verkkosivujen ostamisesta ei tunnukaan enää isolta.

Kuinka tehdä nettisivu?

Toiseksi, osaatko rakentaa sivut niin että ne palvelevat vieralijaa parhaalla mahdollisella tavalla? Osaatko rakentaa sivuista edustavat ja vierailijaa ohjailevat? Osaatko huomioida hakukonenäkyvyyden ja sisällyttää sivuille erilaisia konversiopisteitä? Entäpä mahdolliset integraatiot, joiden avulla säästät työaikaasi ylimääräisiltä manuaalisilta toimenpiteiltä?

Uskallan kokemuksesta väittää, että harva yrittäjä pystyy rakentamaan yhtä hyvin myynnin tukena toimivan verkkosivuston, kuin markkinoinnin ammattilainen. 

Laske nettisivujen hinta

Selvitä nettisivujen hinta nopeasti ja täysin maksutta.
Aloita valitsemalla verkkosivujen tyyppi.

Pienyrittäjän nettisivut soveltuvat hyvin aloittavalle tai pienelle, mutta kasvuhakuiselle yritykselle.

Räätälöidyt nettisivut suunnitellaan huolellisesti yrityksen brändin sekä markkinointitarpeiden mukaisesti.

Kuinka kalliiksi nettisivujen teko itse voi pahimmillaan tulla?

Nettisivujen teko ja nettisivujen hinta eivät ole suorassa suhteessa toisiinsa, vaan huomioon täytyy ottaa niiden rakentamisesta syntyvät suorat kulut ja myös ne mahdolliset tulomenetykset, jossei nettisivut toimi markkinoinnin ja myynnin tukena kuten niiden kuuluisi, niin kuinka paljon myyntiä yrityksesi menettää huonoilla verkkosivuilla. 

Nettisivujen teko ja tekeminen itse

Verkkosivut kohtaavat lähes poikkeuksetta enemmän vierailijoita kuin yksikään yrityksesi työntekijä, joten voisi ajatella sen olevan myös yksi tärkeimmistä myyjistäsi. Tässä kohtaa edustavuus, sutjakka toimivuus kaikilla laitteilla ja järkevästi asetetut konversiopisteet tulevat melko tärkeään rooliin.

En missään nimessä sano, että kaikki itse rakennetut verkkosivut ovat huonoja – mutta jos koet kompetenssisi rakentamiseen olevan puutteellinen ja budjetti mahdollistaa ammattilaisen käyttämisen suosittelen niin tekemään.

Parhaat työkalut tee-se-itse kotisivujen rakentamiseen eli miten tehdä lähes ilmaiset kotisivut ?

Kotisivujen tekeminen itsenäisesti on tänä päivänä huomattavasti helpompaa kuin vuosikymmen takaperin.

Tee itse kotisivut ilmaiset kotisivut

Suosituimmat tee-se-itse kotisivutyökalut ovat esimerkiksi WordPress, SquareSpace, Wix tai Webnode. Alta näet lyhyen esittelyn kaikista neljästä työkalusta. Useaa näistä pääsee myös kokeilemaan maksutta.

  • WordPress: WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä (eng. CMS). Monipuoliset ominaisuudet, korkealaatuinen blogityökalu ja kohtuulliset hinnat tekevät WordPress työkalusta loistavan valinnan. Tutustu WordPressiin täältä.
  • SquareSpace: Squarespace on verkkosivustopohja, jolla on paljon tarjottavaa etenkin luoville yrityksille. Se ei ole markkinoiden helppokäyttöisin, mutta totuttelu ei silti vie kauaa. Squarespace todella loistaa suunnittelumalleillaan, sillä ne ovat markkinoiden parhaat ja sopivat kaikille, jotka haluavat visuaalisesti vaikuttavan verkkosivuston.
  • Wix: Wix on erittäin aloittelijaystävällinen verkkosivustotyökalu, joka antaa sinulle mahdollisuuden hallita sivustoasi mahdollisimman luovasti. Wixissä yhdistyvät yksinkertaiset drag-and-drop -editointityökalut valtavaan valikoimaan ominaisuuksia.
  • Webnode: Webnode on myös drag-and-drop verkkosivutyökalu, josta löytyy 3 erilaista verkkosivustotyyppiä: henkilökohtaiset verkkosivut, yritys- ja verkkokauppasivustot.

Ilmaisversioissa on kuitenkin koira haudattuna. Mikäli haluat parempia ominaisuuksia tai edes oman domainin, sinulta aletaan periä maksuja.

Mikä tee-se-itse työkaluista on paras?

Kaikista paras työkalu verkkosivujen toteuttamiseen on WordPress. Vaikka WordPress aloitti vain blogityökaluna, se on vuosien varrella kehittynyt tehokkaaksi verkkosivustojen perustaksi ja toimivaksi sisällönhallintajärjestelmäksi. Blogiominaisuus on edelleen olemassa, ja sillä saat oikein hyödynnettynä paljon lisäarvoa yrityksesi verkkosivulle.

Parasta WordPressissä on sen joustavuus erityyppisten verkkosivustojen luomiseen. Tutkimusten mukaan yli 33% kaikista maailman verkkosivuista on tehty WordPressillä. 

Me Sisältö Miikkalla toteutamme kaikki verkkosivut käyttäen WordPress alustaa. Olemme kokemusten myötä oppineet, että WordPress taipuu kaikkien asiakkaiden tarpeisiin.

Lue lisää palvelustamme tai ota yhteyttä , niin aletaan suunnitellaan yhdessä yrityksellesi uudenlaista verkkopresenssiä!

Kannattaako kotisivujen tekeminen itse?

Tiukka budjetti on usein suurin tekijä, miksi verkkosivuja lähdetään rakentamaan itse, ja kuten aiemmin mainitsin, työkaluja kotisivujen tekemiseen löytyy paljon. Verkosta löytyy lukuisia helppokäyttöisiä drag-and-drop tyyppisiä työkaluja verkkosivuston tekemiseen, joilla myös teknisesti harjaantumattomampi henkilö pystyy kasaamaan toimivat sivut. Tiukasta budjetista huolimatta kannattaa punnita tarkoin, onko itse rakentaminen kuitenkaan kannattavaa.

Ilmainen alusta ei kuitenkaan kanna pitkälle, jos esimerkiksi myynnillisyyttä ei ole huomioitu lainkaan. pelkkä nettisivujen pystyttäminen ei myöskään takaa, että sivustosi löytyy esimerkiksi Googlesta. Voit lukea hakukoneoptimoinnista aiemmasta blogistamme.

Näiden lisäksi yksinkertaiset tee-se-itse työkalut sisältävät usein huonoa koodia, mikä vaikuttaa myös osaltaan sivuston käytettyvyyteen ja sivuston näkyvyyteen hakukoneessa. Sivusi voi näyttää ulospäin hyvältä, mutta kun koodi ja sisältö on huonolaatuista, Google ei nosta sivustoasi koskaan parhaille sijoille hakutuloksissa.

Mielestämme verkkosivujen rakentaminen itse kannattaa silloin, kun resurssit eivät riitä niitä ostamaan ammattilaiselta. Aloittavalle yrittäjälle on tärkeää, että verkosta löytyy hänen yhteystietonsa ja ns. käyntikortti sivusto. Kunnon verkkosivuihin voi investoida myös myöhemmässä vaiheessa, kun tilanne sen sallii. Toisaalta jos budjetti sallii panostamisen kunnon sivustoon, se kannattaa tehdä heti ensimmäisenä.

Tarvitsetko apua kotisivujen toteutukseen?

Verkkosivun rakentaminen itse voi olla vaikeaa ja se vie yllättävän paljon aikaa. Kaikki tämä aika on pois ydin liiketoimintasi kehittämisestä ja usein itse rakennetussa verkkosivustossa tärkeät markkinoinnilliset seikat jäävät huomiotta. Sen sijaan, että kuluttaisit arvokasta aikaasi sivujen rakentamiseen, mielestämme aikasi on tuottavampaa kun keskityt asiakkaisiin, henkilöstöön ja markkinoinnin kehittämiseen.

Entä Verkkokaupan perustamiseen 

Myös Verkkokaupan perustaminen voidaan toteuttaa eri verkkokauppa-alustoilla ja toiset ovat helpompia kuin toiset. Jos etsit helppoa ja aloittelijalle sopivaa verkkokauppaa, niin suosittelemme Shopify -verkkokauppaa. Sen sijaan jos sinulla on jo WordPress verkkosivusto, niin siinä tapauksesa Woocommerce verkkokauppaa kannattaa harkita, sillä sen asentaminen onnistuu suoraan WordPress-sivuston lisäosista ja se on ilmainen. 

Me Sisältö Miikkalla olemme olleet mukana tukemassa lukuisten yritysten kasvua. Verkkosivut ja verkkokaupat ovat ydinpalvelumme ja tiedämme kuinka hyvä ensivaikutelma takaa lisää yhteydenottoja ja asiakkaita. Meidän suunnittelemat verkkosivut ovat aina toimivat, käyttäjäystävälliset ja edustavat. Voit siis huoletta keskittyä ydinliiketoimintaasi ja antaa meidän tehdä sen minkä osaamme.e

MEILTÄ SAAT KOTISIVUT AMMATTILAISEN GRAFIIKOILLA JA SINUN BISNEKSEESI SOPIVILLA OMINAISUUKSILLA.

Hoidamme myös hakukoneoptimoinnin, jotta asiakkaasi löytävät sinut Googlesta.

Mitä nettisivut maksavat?

Ensimmäinen kysymys asiakkaidemme suusta on usein “Kuinka paljon tämä lysti sitten maksaa?”. Totuus on, että verkkosivuston rakentamisen kustannukset riippuvat täysin asiakkaan budjetista ja tavoitteista. Ammattilaisen suunnittelemien ja koodaamien verkkosivujen kustannukset vaihtelevat reilusta tuhannesta eurosta reippaasti yli kymmeneen tuhanteen euroon.

Kustannuksia punnitessa kannattaa miettiä asiaa enemmänkin siltä kantilta, että kuinka paljon rahaa sinulta jää saamatta, kun verkkosivusi on rakennettu huonosti.

Mikäli nettisivujen hinta kiinnostaa, kokeile meidän näppärää nettisivujen hintalaskuria.

Yhteenveto

Nettisivujen tekeminen itse ovat hyvä ratkaisu sinulle, joka haluat mahdollisimman edullisesti ja nopeasti verkkosivut pystyyn, etkä pelkää irrottaa reippaasti aikaa muusta tekemisestä  sivujen rakentamiseen. Muista kuitenkin, että vaikka sivusi ovat olemassa, asiakkaasi eivät kuitenkaan välttämättä sinua löydä. 

Usein ajatellaan, että itse tekemällä säästetään paljon rahaa ja aikaa. Kuitenkin, jos otat huomioon huonosti tai huolimattomasti rakennetun sivuston todelliset kustannukset huomaat, että kyse on enemminkin siitä, kuinka paljon sinulle maksaa se, jos verkkosivut on tehty huonosti. Eli kuinka paljon menetät asiakkaita huonolaatuiselle sivustolla.

Ottamatta kantaa siihen, keneltä sivut kannattaa ostaa, suosittelemme aina hankkimaan sivut ammattilaiselta, jos budjetti sen mahdollistaa. Takaan, että näin sinua ei jää harmittamaan itse säheltämiseen käytetty aika myöhemmin, kun sivut tarvi kuitenkin ostaa ammattilaiselta.

Usein kysyttyä kotisivuista

Periaatteessa voit luoda itsellesi verkkosivut ilmaiseksi, mutta kyllä kuluja silti käytännössä silti syntyy. Pienen verkkosivuston rakentamiseen tarvitset budjetin verkkotunnukselle ja web -hostille. Verkkotunnus maksaa yleensä noin 10-20€ euroa vuodessa ja web-hosting alle 10€ kuukaudessa.

Ammattilaisen tekemänä laadukkaat verkkosivut maksavat usein alkaen 2000€.

Nettisivujen teko itse on kiinnostavaa puuhaa. Ilmaisia tee-se-itse työkaluja ja kotisivukoneita on netti pullollaan, joilla ilmainen verkkosivu on mahdollista tehdä kohtuullisella vaivalla. Valitse vain itsellesi sopivin, niin pääset alkuun. Suosituimpia työkaluja ovat: WordPress, WIX, Webnode ja SquareSpace. 

Kaikista suosituin, tehokkain ja monipuolisin työkalu on WordPress, joka sopii jokaisen yrittäjän budjettiin. Web sivujen teko on WordPressillä ilmaista ja tällä työkalulla saat verkkosivustosi toimimaan nopeasti. Voit päivittää tilaustasi tarpeen mukaan ja aktivoida maksullisia lisäosia, joilla voit kasvattaa bisnestä.

Kotisivun teko on mukavaa tee-se-itse-tekemistä, ja siitä saa aina hieman tyydytystä kun saa itse jotain valmiiksi. Se ei ainoastaan säästä rahaa, vaan tuntuu myös hyvältä tietää, että tein kaiken itse. On kuitenkin myös hetkiä, jolloin se ei yksinkertaisesti ole vaivan arvoista. Jos yrityksen internet sivujen tekeminen vie liian kauan aikaa ja lopulta ei ehkä saa verkkosivuja julkaistua, niin kannattaa harkita ammattilaisen palkkaamista. Loppujen lopuksi kyse on kustannusten ja hyötyjen punnitsemisesta ja siitä, mikä on tilanteeseen parhaiten sopiva ratkaisu. Tee nettisivu jos olet valmis haasteeseen ja luotat kykyihisi! Mutta jos et ole varma tai jos hanke vaikuttaa siltä, että siitä on enemmän vaivaa kuin sen arvo on, on ehkä parasta jättää se ammattilaisten tehtäväksi. Ammattilaisella on myös käytössä graafikko ja koodari, joiden avulla saadaan luotua täsmälleen brändiäsi vastaava verkkosivusto.

Itse tehdyissä kotisivuissa ei ole mitään vikaa, mutta sinun pitää nähdä paljon aikaa ja vaivaa niiden eteen, jotta ne toimivat halutulla tavalla. Nettisivujen perustaminen ilmaisella työkalulla ja perusominaisuuksilla on teknisesti kohtuullisen helppoa. Kuitenkin, ilman graafikkoa tai koodaria sinun on mahdotonta luoda brändisi näköistä sivustoa.

Laske nettisivujen hinta

Laskurimme avulla selvität nettisivujen hinnan kätevästi.
Aloita valitsemalla verkkosivujen tyyppi.

Pienyrittäjän nettisivut soveltuvat hyvin aloittavalle tai pienelle, mutta kasvuhakuiselle yritykselle.

Räätälöidyt nettisivut suunnitellaan huolellisesti yrityksen brändin sekä markkinointitarpeiden mukaisesti.

Kerro meille tarpeestasi!

palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Kiinnostaisiko tietää, paljonko nettisivut maksavat?

Laskurimme avulla selvität nettisivujen hinnan kätevästi. Kokeile nyt!