SISÄLTÖ MIIKKAN BLOGI

KASVATA DIGITAALISTA LIIKETOIMINTAASI VINKKIEMME AVULLA.

erilaisia verkkosivutyökaluja tee-se-ite kotisivuille

Kotisivujen tekeminen itse: Opas tee-se-itse verkkosivuihin

“Wau! Sain nettisivut pystyyn muutamassa tunnissa ja vielä ilmaiseksi. Nyt vain odottelemaan yhteydenottoja lomakkeen kautta ja puhelinkin alkaa varmasti pirisemään ihan tuota pikaa.”

Edellä mainittu skenaario on liiankin monen aloittelevan yrittäjän harhaluulo. Lue alta, millaiselle yritykselle tee-se-itse kotisivut sopivat.

Mitä työkaluja on tee-se-itse kotisivuille?

Kotisivujen tekeminen itsenäisesti on helpompaa kuin koskaan ja se on myös lähtökohtaisesti ilmaista.

Suosituimmat tee-se-itse kotisivutyökalut ovat WordPress, SquareSpace, Wix ja Webnode. Alta voit lukea lyhyet esittelyt verkkosivutyökaluista, joita voit kokeilla ilmaiseksi:

  • WordPress: WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä (eng. CMS). Monipuoliset ominaisuudet, korkealaatuinen blogityökalu ja kohtuulliset hinnat tekevät WordPress työkalusta loistavan valinnan. Tutustu WordPressiin täältä.

  • SquareSpace: Squarespace on verkkosivustopohja, jolla on paljon tarjottavaa etenkin luoville yrityksille. Se ei ole markkinoiden helppokäyttöisin, mutta totuttelu ei silti vie kauaa. Squarespace todella loistaa suunnittelumalleillaan, sillä ne ovat markkinoiden parhaat ja sopivat kaikille, jotka haluavat visuaalisesti vaikuttavan verkkosivuston.

  • Wix: Wix on erittäin aloittelijaystävällinen verkkosivustotyökalu, joka antaa sinulle mahdollisuuden hallita sivustoasi mahdollisimman luovasti. Wixissä yhdistyvät yksinkertaiset drag-and-drop -editointityökalut valtavaan valikoimaan ominaisuuksia.

  • Webnode: Webnode on myös drag-and-drop verkkosivutyökalu, josta löytyy 3 erilaista verkkosivustotyyppiä: henkilökohtaiset verkkosivut, yritys- ja verkkokauppasivustot.

 

Ilmaisversioissa on kuitenkin koira haudattuna. Mikäli haluat parempia ominaisuuksia tai edes oman domainin, sinulta aletaan periä maksuja. Ikävää, eikö?

MIKÄ TEE-SE-ITSE TYÖKALUISTA ON PARAS?

Kaikista paras työkalu verkkosivujen toteuttamiseen on WordPress. Vaikka WordPress aloitti vain blogityökaluna, se on vuosien varrella kehittynyt tehokkaaksi verkkosivustojen perustaksi ja toimivaksi sisällönhallintajärjestelmäksi. Blogiominaisuus on edelleen olemassa, ja sillä saat oikein hyödynnettynä paljon lisäarvoa yrityksesi verkkosivulle.

Parasta WordPressissä on sen helppokäyttöisyys sekä joustavuus erityyppisten verkkosivustojen luomiseen. Tutkimusten mukaan yli 33% kaikista maailman verkkosivuista on tehty WordPressillä. 

Me Sisältö Miikkalla toteutamme kaikki verkkosivut käyttäen WordPress alustaa. Olemme kokemusten myötä oppineet, että WordPress taipuu kaikkien asiakkaiden tarpeisiin.

Lue lisää palvelustamme tai ota yhteyttä, niin aletaan suunnitellaan yhdessä yrityksellesi uudenlaista verkkopresenssiä!

KANNATTAAKO KOTISIVUJEN TEKEMINEN ITSE?

Tiukka budjetti on usein suurin tekijä, miksi verkkosivuja lähdetään rakentamaan itse, ja kuten aiemmin mainitsin, ilmaisia työkaluja kotisivujen tekemiseen löytyy paljon. Sinun ei tarvitse välttämättä palkata ammattimaista devaajaa tai graafikkoa verkkosivuston rakentamiseen.

Vaikka et olisikaan tekniikkataituri, verkosta löytyy lukuisia helppokäyttöisiä drag-and-drop tyyppisiä työkaluja verkkosivuston tekemiseen.

Ilmainen alusta ei kuitenkaan kanna pitkälle, sillä pelkkä nettisivujen pystyttäminen ei takaa että sivustosi löytyy esimerkiksi Googlesta. Voit lukea hakukoneoptimoinnista aiemmasta blogistamme klikkaamalla tätä. 

Lisäksi yksinkertaiset sivustot sisältävät usein huonoa koodia, mikä vaikuttaa myös osaltaan sivuston käytettyvyyteen ja sivuston näkyvyyteen hakukoneessa. Sivusi voi näyttää ulospäin hyvältä, mutta kun koodi ja sisältö on huonolaatuista, Google ei nosta sivustoasi koskaan parhaille sijoille hakutuloksissa.

Mielestämme verkkosivujen rakentaminen itse kannattaa silloin, kun resurssit eivät riitä niitä ostamaan ammattilaiselta. Aloittavalle yrittäjälle on tärkeää, että verkosta löytyy hänen yhteystietonsa ja ns. käyntikortti sivusto. Kunnon verkkosivuihin voi investoida myöhemässä vaiheessa, kun tilanne sen sallii. Toisaalta jos budjetti sallii panostamisen kunnon sivustoon, se kannattaa myös tehdä heti ensimmäisenä.

TARVITSETKO APUA KOTISIVUJEN TOTEUTUKSEEN?

Verkkosivun rakentaminen itse voi olla vaikeaa ja se vie yllättävän paljon aikaa. Kaikki tämä aika on pois ydin liiketoimintasi kehittämisestä ja usein tärkeät markkinoinnilliset seikat jäävät myös huomiotta. Sen sijaan, että kuluttaisit arvokasta aikaasi sivujen rakentamiseen, mielestämme aikasi on tuottavampaa kun keskityt asiakkaisiin, henkilöstöön ja markkinoinnin kehittämiseen. 

Me Sisältö Miikkalla olemme olleet mukana tukemassa lukuisten yritysten kasvua. Verkkosivut ovat  ydinpalvelumme ja tiedämme kuinka hyvä ensivaikutelma takaa lisää yhteydenottoja ja asiakkaita. Meidän suunnittelemat verkkosivut ovat aina toimivat, käyttäjäystävälliset ja edustavat. Voit siis huoletta keskittyä ydinliiketoimintaasi ja antaa meidän tehdä sen minkä osaamme.

MEILTÄ SAAT KOTISIVUT AMMATTILAISEN GRAFIIKOILLA JA SINUN BISNEKSEESI SOPIVILLA OMINAISUUKSILLA.

Hoidamme myös hakukoneoptimoinnin, jotta asiakkaasi löytävät uudet sivusi Googlesta.

MITÄ NETTISIVUT MAKSAVAT?

Ensimmäinen kysymys asiakkaidemme suusta on usein “Kuinka paljon tämä lysti sitten maksaa?”. Totuus on, että verkkosivuston rakentamisen kustannukset riippuvat täysin asiakkaan budjetista ja tavoitteista. Ammattilaisen suunnittelemien ja koodaamien verkkosivujen kustannukset vaihtelevat muutamasta tuhannesta reippaasti yli kymmeneen tuhanteen euroon.

Kustannuksia kannattaa miettiä enemmänkin siltä kantilta, että kuinka paljon rahaa sinulta jää saamatta, kun verkkosivusi on rakennettu huonosti.

Mikäli nettisivujen hinta kiinnostaa, kokeile meidän näppärää nettisivujen hintalaskuria.

YHTEENVETO

Tee-se-itse verkkosivut ovat hyvä ratkaisu sinulle, joka haluat mahdollisimman edullisesti ja nopeasti verkkosivut pystyyn. Muista, että vaikka sivusi ovat olemassa, asiakkaasi eivät kuitenkaan välttämättä sinua löydä. 

Usein ajatellaan, että tekemällä itse verkkosivut säästetään paljon rahaa ja aikaa. Kuitenkin, jos otat huomioon huonosti tai huolimattomasti rakennetun sivuston todelliset kustannukset huomaat, että kyse on enemminkin siitä, kuinka paljon sinulle maksaa se, jos verkkosivut on tehty huonosti. Eli kuinka paljon menetät asiakkaita huonolaatuiselle sivustolla.

Usein kysyttyä kotisivuista

Periaatteessa voit luoda itsellesi verkkosivut ilmaiseksi, mutta kyllä kuluja silti käytännössä silti syntyy. Pienen verkkosivuston rakentamiseen tarvitset budjetin verkkotunnukselle ja web -hostille. Verkkotunnus maksaa yleensä noin 10-20€ euroa vuodessa ja web-hosting alle 10€ kuukaudessa.

Ammattilaisen tekemänä laadukkaat verkkosivut maksavat usein alkaen 2000€.

Ilmaisia työkaluja ja kotisivukoneita on netti pullollaan. Valitse vain itsellesi sopivin, niin pääset alkuun. Suosituimpia työkaluja ovat: WordPress, WIX, Webnode ja SquareSpace.

Kaikista suosituin, tehokkain ja monipuolisin työkalu on WordPress, joka sopii jokaisen yrittäjän budjettiin. Aloittaminen on ilmaista ja tällä työkalulla saat verkkosivustosi toimimaan nopeasti. Voit päivittää tilaustasi tarpeen mukaan ja aktivoida maksullisia lisäosia, joilla voit kasvattaa bisnestä.

Itse tehdyissä kotisivuissa ei ole mitään vikaa, mutta sinun pitää nähdä paljon aikaa ja vaivaa niiden eteen, jotta ne toimivat halutulla tavalla. Ilmaisella työkalulla saat perusversion, perus ominaisuuksilla, joilla pääset alkuun. Kuitenkin, ilman graafikkoa tai koodaria sinun on mahdotonta luoda brändisi näköistä sivustoa.

Laske nettisivujen hinta

Laskurimme avulla selvität nettisivujen hinnan kätevästi.
Aloita valitsemalla verkkosivujen tyyppi.

Pienyrittäjän nettisivut soveltuvat hyvin aloittavalle tai pienelle, mutta kasvuhakuiselle yritykselle.

Räätälöidyt nettisivut suunnitellaan huolellisesti yrityksen brändin sekä markkinointitarpeiden mukaisesti.

Pyydä tarjous meiltä!

palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Kiinnostaisiko tietää, paljonko nettisivut maksavat?

Laskurimme avulla selvität nettisivujen hinnan kätevästi. Kokeile nyt!