erilaisia verkkosivutyökaluja tee-se-ite kotisivuille

Kotisivujen tekeminen itse: Opas tee-se-itse verkkosivuihin

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

“Wau! Sain nettisivut pystyyn muutamassa tunnissa ja vielä ilmaiseksi. Nyt vain odottelemaan yhteydenottoja lomakkeen kautta ja puhelinkin alkaa varmasti pirisemään ihan tuota pikaa.”

Edellä mainittu skenaario on liiankin monen aloittelevan yrittäjän harhaluulo. Lue alta, millaiselle yritykselle tee-se-itse kotisivut sopivat.

Mitä työkaluja on tee-se-itse kotisivuille?

Kotisivujen tekeminen itsenäisesti on helpompaa kuin koskaan ja se on myös lähtökohtaisesti ilmaista.

Suosituimmat tee-se-itse kotisivutyökalut ovat WordPress, SquareSpace, Wix ja Webnode. Alta voit lukea lyhyet esittelyt verkkosivutyökaluista, joita voit kokeilla ilmaiseksi:

  • WordPress: WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä (eng. CMS). Monipuoliset ominaisuudet, korkealaatuinen blogityökalu ja kohtuulliset hinnat tekevät WordPress työkalusta loistavan valinnan. Tutustu WordPressiin täältä.
  • SquareSpace: Squarespace on verkkosivustopohja, jolla on paljon tarjottavaa etenkin luoville yrityksille. Se ei ole markkinoiden helppokäyttöisin, mutta totuttelu ei silti vie kauaa. Squarespace todella loistaa suunnittelumalleillaan, sillä ne ovat markkinoiden parhaat ja sopivat kaikille, jotka haluavat visuaalisesti vaikuttavan verkkosivuston.
  • Wix: Wix on erittäin aloittelijaystävällinen verkkosivustotyökalu, joka antaa sinulle mahdollisuuden hallita sivustoasi mahdollisimman luovasti. Wixissä yhdistyvät yksinkertaiset drag-and-drop -editointityökalut valtavaan valikoimaan ominaisuuksia.
  • Webnode: Webnode on myös drag-and-drop verkkosivutyökalu, josta löytyy 3 erilaista verkkosivustotyyppiä: henkilökohtaiset verkkosivut, yritys- ja verkkokauppasivustot.

Ilmaisversioissa on kuitenkin koira haudattuna. Mikäli haluat parempia ominaisuuksia tai edes oman domainin, sinulta aletaan periä maksuja. Ikävää, eikö?

Sisältö Miikkalta saat toimivat kotisivut ammattilaisen laatimilla grafiikoilla ja juuri sinun bisnekseesi sopivilla ominaisuuksilla avaimet käteen periaatteella.

Maksat jatkossa vain ylläpidosta ja optimoinnista, jolloin pidämme sivusi kunnossa ja asiakasvirran jatkuvana. Varaa ilmainen kartoitus niin hiotaan sinunkin digitaalinen käyntikorttisi kuntoon!

Mikä tee-se-itse työkaluista on paras?

Kaikista paras työkalu verkkosivujen toteuttamiseen on WordPress. Vaikka WordPress aloitti vain blogityökaluna, se on vuosien varrella kehittynyt tehokkaaksi verkkosivustojen perustaksi ja tukevaksi sisällönhallintajärjestelmäksi. Blogiominaisuus on edelleen olemassa, ja sillä saat lisäarvoa yrityksesi verkkosivulle.

Parasta WordPressissä on sen helppokäyttöisyys sekä joustavuus erityyppisten verkkosivustojen luomiseen. Tutkimusten mukaan yli kolmannes kaikista maailman verkkosivuista on tehty WordPressillä. 

Me Sisältö Miikkalla toteutamme kaikki verkkosivut käyttäen WordPress alustaa. Olemme kokemusten myötä oppineet, että WordPress taipuu kaikkien asiakkaiden tarpeisiin. Ota yhteyttä ja aletaan yhdessä suunnittelemaan yrityksellesi uudenlaista verkkopresenssiä!

Kannattaako kotisivujen tekeminen itse?

Sinun ei tarvitse välttämättä palkata ammattimaista devaajaa tai graafikkoa verkkosivuston rakentamiseen. Vaikka et olisikaan tekniikkataituri, voit rakentaa budjettiisi sopivan verkkosivuston käytettävissä olevien työkalujen ansiosta. Toisin sanoen, jos sinulla ei ole aavistustakaan siitä, mitä työkaluja tarvitset verkkosivuston rakentamiseen, todennäköisesti laitat budjettiasi asioihin, joita et koskaan tarvitse.

Tiukka budjetti on usein suurin tekijä, miksi verkkosivuja lähdetään rakentamaan omaa tietotaitoa hyödyntäen ja kuten aiemmin mainitsin, ilmaisia työkaluja kotisivujen tekemiseen löytyy paljon. 

Ilmainen alusta ei kuitenkaan kanna pitkälle, sillä pelkkä nettisivujen pystyttäminen ei takaa Google löydettävyyttä. Jotta uudet verkkosivusi näkyvät Googlessa, tarvitset avuksi hakukoneoptimointia. Voit lukea hakukoneoptimoinnista aiemmasta blogistamme klikkaamalla tätä. Yksinkertaiset sivustot sisältävät usein huonoa koodia, mikä vaikuttaa myös osaltaan sivustosi näkyvyyteen hakukoneessa. Sivusi voi näyttää ulospäin hyvältä, mutta kun koodi ja sisältö on huonolaatuista, Google ei nosta sivustoasi ylös hakutuloksissa.

Tarvitsetko apua kotisivujen toteutukseen?

Brändiisi sopivan verkkosivun rakentaminen voi olla vaikeaa ja se vie yllättävän paljon aikaa. Sen sijaan, että kuluttaisit arvokasta aikaasi verkkosivustolla työskentelemiseen, sinun tulisi keskittyä asiakkaisiin, henkilöstöön ja markkinointiin. 

Me Sisältö Miikkalla olemme saaneet olla mukana tukemassa erilaisten yritysten kasvua laittamalla verkkosivut kuntoon. Verkkosivut ovat käyntikorttisi verkossa ja hyvä ensivaikutelma takaa lisää yhteydenottoja ja asiakkaita. Sisältö Miikkan suunnittelemat verkkosivut ovat tarkkaan harkittu kokonaisuus alusta loppuun ja ne tarjoavat loistavan käyttökokemuksen tietokoneella ja mobiilissa!

Suunnittelemme verkkosivusi alusta loppuun huolella ja ammattitaidolla.

Hoidamme myös hakukoneoptimoinnin, jotta asiakkaasi löytävät varmasti uudet sivusi Googlesta.

Mitä nettisivut maksavat?

Ensimmäinen kysymys asiakkaidemme suusta on usein “Kuinka paljon tämä lysti sitten maksaa?”. Totuus on, että verkkosivuston rakentamisen kustannukset riippuvat täysin asiakkaan budjetistasi ja tavoitteista.

Ammattilaisen suunnittelemien ja koodaamien verkkosivujen kustannukset vaihtelevat muutamasta tuhannesta reippaasti yli kymmeneen tuhanteen euroon. Kaikki riippuu täysin verkkosivuston laajuudesta sekä halutuista ominaisuuksista.

Kustannuksia kannattaa miettiä enemmänkin siltä kantilta, että kuinka paljon rahaa sinulta jää saamatta, kun verkkosivusi on rakennettu huonosti.

Yhteenveto

Tee-se-itse verkkosivut ovat hyvä ratkaisu sinulle, joka haluat mahdollisimman edullisesti ja nopeasti verkkosivut pystyyn. Muista, että vaikka sivusi ovat olemassa, asiakkaasi eivät välttämättä kuitenkaan löydä sinua. 

Usein ajatellaan, että tekemällä itse verkkosivut säästät paljon rahaa ja aikaa. Kuitenkin, jos otat huomioon epäammattimaisen web -suunnittelun todelliset kustannukset, huomaat, että kyse on enemmän siitä, kuinka paljon se sinulle oikeasti maksaa, jos teet verkkosivut itse huonosti.

Onko sinulla kysyttävää kotisivujen luomisesta? Haluatko tietää tarkemmin jotain, mitä emme käsitelleet blogissamme?

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella ja palaamme sinulle pian.

Usein kysyttyä kotisivuista

Periaatteessa voit luoda itsellesi verkkosivut ilmaiseksi, mutta kyllä kuluja silti käytännössä silti syntyy. Pienen verkkosivuston rakentamiseen tarvitset budjetin verkkotunnukselle ja web -hostille. Verkkotunnus maksaa yleensä noin 10-20€ euroa vuodessa ja web-hosting alle 10€ kuukaudessa.

Ilmaisia työkaluja ja kotisivukoneita on netti pullollaan. Valitse vain itsellesi sopivin, niin pääset alkuun. Suosituimpia työkaluja ovat: WordPress, WIX, Webnode ja SquareSpace.

Kaikista suosituin, tehokkain ja monipuolisin työkalu on WordPress, joka sopii jokaisen yrittäjän budjettiin. Aloittaminen on ilmaista ja tällä työkalulla saat verkkosivustosi toimimaan nopeasti. Voit päivittää tilaustasi tarpeen mukaan ja aktivoida maksullisia lisäosia, joilla voit kasvattaa bisnestä.

Itse tehdyissä kotisivuissa ei ole mitään vikaa, mutta sinun pitää nähdä paljon aikaa ja vaivaa niiden eteen, jotta ne toimivat halutulla tavalla. Ilmaisella työkalulla saat perusversion, perus ominaisuuksilla, joilla pääset alkuun. Kuitenkin, ilman graafikkoa tai koodaria sinun on mahdotonta luoda brändisi näköistä sivustoa.

Valmiista liideistä helpommin kauppaa! Syötä alle yhteystietosi, niin katsomme mikä liidien keruussasi sakkaa.

* Palaamme sinulle 48 tunnin kuluessa.

Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Valmiista liideistä helpommin kauppaa!
Syötä alle yhteystietosi, niin katsomme mikä liidien keruussasi sakkaa.

* Palaamme sinulle 48 tunnin kuluessa .

Tilaa ILMAINEN SEO-analyysi!

(arvo 195€ + alv)

Hei! Haluaisitko saada täysin ILMAISEN SEO-analyysin verkkosivuistasi?

(arvo 195€ + alv)

Ota rohkeasti yhteyttä!

Soita tai laita viestiä, me autamme sinua mielellämme!​

Syötä yhteystietosi alle, niin lähetämme sinulle ilmaisen oppaamme: “Viisi vinkkiä liidien keruun tehostamiseksi”

Syötä yhteystietosi alle, niin me tehdään sinulle ILMAINEN SEO-analyysi (arvo 249€ + alv).

* Palaamme sinulle 48 tunnin kuluessa valmiin analyysin kanssa.

Kiinnostaisiko tietää, kuinka paljon nettisivut maksavat?

Laskurimme avulla selvität nettisivujen hinnan kätevästi. Kokeile nyt!