SISÄLTÖ MIIKKAN BLOGI

Vinkit markkinointiin ja liiketoiminnan kehittämiseen!

Joosua ja Miikka

Rohkene ottaa se ensimmäinen askel kohti yrittäjyyttä

Kirjoittelen ajatuksen virtana miksi mun mielestä aloittamisesta kannattaa tehdä tapa ja miksi kokeileminen kannattaa yleensä aina enemmän kuin kokeilematta jättäminen.

Nämä on mun omia ajatuksia, ei mitään absoluuttisia totuuksia. Mutta toisaalta näiden avulla oon ehtinyt saada paljon aikaan, joten kannattaa lueskella avoimin fiiliksin.

Mulla on jatkuvasti menossa sellasia juttuja joiden aloittaminen on ollut enemmän tai vähemmän haastavaa. Yleensä aina nämä tällaiset ovat uusia juttuja, joista ei entuudestaan ole juurikaan kokemusta. Sitä varmaan pelkää aloittamista just sen vuoksi, kun ei ole vielä tarpeeksi hyvä siinä. Ja että mitä muut ihmiset kelaavat jos epäonnistuu. Mutta sehän nyt on ihan hölmöä, koska kukaan ei ole seppä syntyessään.

Mä muistan esimerkiksi, kun aloitin tekemään ensimmäistä Google Ads -kampanjaa. Mulla oli pöydällä paksu eepos aiheesta, monta videota listattuna muistioon ja tutuilta ammattilaisilta saatuja vinkkejä muistio täynnä. Ehkä jopa vähän liikaa materiaalia aloittelijalle. Ja toisaalta se kirjan paksuus myös pelotti, kun työpöytä oli jo muutenkin täynnä tehtäviä ja asiakkaiden projekteja. Mietin, että ei hitto… Miten mä koskaan saan toimivan kampanjan Google Ads -tililleni, kun ton kirjan kahlaaminenkin vie jo iäisyyden.

Tällaisina hetkinä on mun mielestä hyvä pysähtyä hetkeksi ja sen kummemmin miettimättä vaan aloittaa jostain. Yleensä pelkkä aloittaminen johtaa jo huomattavasti parempiin lopputuloksiin, kun turha viivyttely ja välttely.

Laitan monesti 3-5 tärkeintä asiaa paperille ylös heti aamulla, ja pyrin pitämään kiinni siitä suunnitelmasta kunnes ne on valmiina. Esimerkki tästä vois olla sulle hyvä lista, jos aloitat Google Ads mainosten tekemistä:

1. Opiskele 1h keskeytymättä Perry Marshalia,
2. Tee Google Ads -tili ja
3. Perusta ensimmäinen kamppanja.

Tällä listalla olet seuraavana päivänä jo huomattavasti lähempänä ensimmäistä liidiä Google Adsien kautta, kun pelkällä kynsien viilailulla ja Facebook surffailulla.

Osa asioista vaan on merkitseviä

Mä uskon, että välttely on varmasti ihan jokaiselle meistä tuttua. Välillä enemmän ja välillä vähemmän. Eli siitä ei varmaan koskaan tule pääsemään kokonaan eroon. Mutta mistä mun mielestä taas jokaisen pitäis päästä eroon, on se pelko ettei onnistuisi tai pelko ettei ole tarpeeksi hyvä jossain.

Osa asioista on sellaisia ettei ne merkitse sun tulevaisuuden kannalta paljoakaan, vaikka et niitä koskaan uskaltautuisi kokeilemaan. Käsilläseisonta on tästä hyvä esimerkki. Jos et koskaan uskaltaudu heittämään kantapäitä kattoon ja olemaan pelkkiä käsiäsi vasten, et koskaan opi myöskään kävelemään käsilläsi. Et vaikka miten paljon haluaisit sen taidon oppia.

Tosiasia ettet koskaan uskaltautunut tai viitsinyt kokeilla ja opetella seisomaan käsilläsi ei todennäköisesti vaikuta kovinkaan paljoa sun tulevaisuuteen. Toisaalta taas monella muulla asialla voi kuitenkin olla dramaattisiakin vaikutuksia sun tulevaisuuteen.

Esimerkiksi se ensimmäinen täysin epäonnistunut Google Ads kampanja voi opettaa sulle asioita, jotka on tulevaisuudessa sun vahvuuksia, ja jota kautta löydät sun mahdollisen intohimon tai jopa elinkeinon.

Ehkä vielä voimakkaampi esimerkki tästä, kuin Google Adsit, on oman yrityksen perustaminen tai oman intohimon kuunteleminen työelämässä. Kuten edellisessä tekstissä kirjoitin, tällaisissa asioissa ensimmäisen askeleen ottaminen tai ottamatta jättäminen voi vaikuttaa dramaattisesti sun tulevaisuuteen.

[INSERT_ELEMENTOR id=”11667″]

 

Tee ensimmäisistä askeleista tapa

Uuden oppiminen vaatii aina ekan askeleen. Ihan aina. Sen lisäksi se vaatii monesti myös kasapäin epäonnistumisia. Tiedän tämän henkilökohtaisesta kokemuksesta niin työelämässä, yrittäjänä kuin käsilläkävelyn harjoittelemisessakin. Tällä erää osaan kävellä käsillä ja osaan myös tehdä bisnestä huomattavasti paremmin kuin vuosi sitten yrittäjäksi alettuani.

Taito kävellä käsillä on kiva osata, mutta pystyisin helposti ja mukavasti viettämään loppuelämäni ilman tätä taitoa. Mutta pystyisinkö elämään ilman omaa yritystä ja sen tuomaa sisältöä elämääni? En usko, että ainakaan kovin hyvillä fiiliksin. Todennäköisesti mua kalvaisi koko loppuelämän se, että tiesin mitä haluan mutta en uskaltanut ottaa ensimmäistä askelta.

Nimen omaan uskaltanut. Halua on jo sisällä, lähes aina, rohkeus on taas se mikä erottaa jyvät akanoista. Sekä käsillä kävelyssä että bisneksessä.

Momentum on sun puolella kunhan vaan aloitat

Mä uskon itse momenttumiin monessa asiassa. Pienistä valinnoista tulee aluksi tapoja ja positiiviset tavat muodostavat yhdessä kierteen (sama pätee myös negatiivisiin valintoihin). Esimerkiksi se että rohkenet aloittaa asioita joita haluat oppia ja osata tai alkaa tavoittelemaan asioita joita haluat tavoitella, vaikuttaa sun itseluottamukseen positiivisesti. Pieniä määriä välittömästi, mutta dramaattisia määriä pidemmällä aikavälillä.

Haihattelu ja haaveilu ei tee ketään onnelliseksi eikä tuota kenellekään kuin hetkellistä mielihyvää. Rohkeus aloittaa asioita, uskaltautua epäonnistumaan ja oppimaan niiden kautta taas tuo jokaiselle meistä suunnatonta onnellisuuden ja täyttymyksen tunnetta. Itse en ainakaan tiedä ainuttakaan ihmistä, jonka kohdalla näin ei olisi.

”Action brings satisfaction.”

Hyppy tuntemattomaan pelottaa aina, mutta se voi olla sun elämän paras päätös
Mulle tulee vieläkin kylmiä väreitä, kun edes ajattelen hetkeä jona päätin perustaa oman yrityksen. Se oli varmasti yksi oman elämäni vaikeimmista päätöksistä ja tulihan sen tekemistä aika pitkään välteltyäkin. Melkeen 30 vuotta. Haaveilin siitä, ja mietin mielessäni miten siistiä se tulisi olemaan, mutta mua pelotti ihan sairaasti.

En tiennyt yhtään mistä aloittaisin tai mitä alkaisin tekemään. Mistä ihmeestä muka saisin mun ensimmäiset asiakkaat? Miten kaikki henkilökohtaisen elämän asiat? Miten maksan laskut tai pari vuotta sitten ostamani asunnon lainanlyhennykset?

Miten joku edes ostaisi multa mitään, kun mulla ei ole vielä mitään näyttöä että olen hyvä siinä mitä teen? Nämä oli kyllä aika lamaannuttavia ajatuksia. Sulla on varmaan ollut samanlaisia jossain kohtaa elämää jonkun asian kanssa. Todennäköisesti ymmärrät siis mistä puhun.

Näistä fiiliksistä huolimatta täytyy vaan aloittaa. Muuten sitä on kuukauden tai saatikka sitten vuoden päästä huomattavasti kauempana omista haaveistaan.

Nyt mulla on jo useampi asiakas ja ollaan toteutettu menestyksekkäästi mm. hakukoneoptimointia usemalle asiakkaalle. Lisää näistä palveluista löydät halutessasi sivulta hakukoneoptimointi Helsinki(Jos aihe ei ole tuttu, kannattaa tsekata täältä myös lisää perussettiä hakukoneoptimoinnista hinnotteiluineenSen lisäksi monet asiakkaistamme ovat päässeet yrittämisen alkuun perustamalla verkkokaupan meidän avustukselle. 

Vaikka oon itse vielä ihan alussa oman yrityksen kanssa, pystyn jo antamaan sulle yhden erinomaisen neuvon. Tee aloitteellisuudesta tapa. Ota ensimmäinen askel, opettele uusia asioita ja haasta kykyjäsi. Parempaa tapaa oman tulevaisuuden kannalta ei ole olemassa!

Kun maltat hetken, momentum on kohta sun puolella ja huomaat miten paljon aloitteellisempi, rohkeampi ja onnellisempi ihminen susta on tullut.

Yleensä pahin mitä voi käydä on se, että epäonnistut ja opit jotain. Aika paha, eikös?

Pysytään kuulolla,
Miikka

Laske nettisivujen hinta

Laskurimme avulla selvität nettisivujen hinnan kätevästi.
Aloita valitsemalla verkkosivujen tyyppi.

Pienyrittäjän nettisivut soveltuvat hyvin aloittavalle tai pienelle, mutta kasvuhakuiselle yritykselle.

Räätälöidyt nettisivut suunnitellaan huolellisesti yrityksen brändin sekä markkinointitarpeiden mukaisesti.

Kerro meille tarpeestasi!

palaamme sinulle mahdollisimman pian.

Kiinnostaisiko tietää, paljonko nettisivut maksavat?

Laskurimme avulla selvität nettisivujen hinnan kätevästi. Kokeile nyt!